Besselink Hengelo is een erkend inbouwstation voor standverwarming. Wij zijn dealer van het merk Webasto, maar kunnen U ook helpen met andere merken. Deze verwarmingssystemen zijn geschikt voor personen- en vrachtwagens, hijskranen, bulldozers enz. Ook in de scheepvaart worden ze veel gebruikt.

Webasto levert luchtverwarmings- en waterverwarmingssystemen. Beide systemen werken onafhankelijk van de voertuigmotor en kunnen het interieur en eventueel de motor reeds voor het vertrek voorverwarmen en tijdens bedrijfspauzes warm houden.  De standkachels kunnen d.m.v. een digitale schakelklok worden voorgeprogrammeerd. Ook kunt U uw standkachel bedienen via uw mobiele en vaste telefoon of via een afstandsbediening.

Het waterverwarmingssysteem wordt via zijn circulatiepomp aangesloten op het motorkoel-circuit. Het koelmiddel in de motor wordt in de standkachel opgewarmd tot ongeveer 70 graden en staat deze warmte af aan de auto-motor. Zelfs bij vorst is er dus geen sprake meer van een koude start en dus spaart U zowel brandstof (geen choke-werking) als de motor zelf. Doordat de motorolie ook opwarmt, komt de smering sneller op gang! Als het koelmiddel een temperatuur van ongeveer 40 graden bereikt heeft, wordt door de kachel-elektronica de interieur-ventilator van het voertuig ingeschakeld, waardoor de warmte tevens aan het auto-interieur wordt afgegeven.
Wat betekent dit voor U? Sneeuw en ijs op de ruiten smelt snel en de motor staat klaar voor een warme start. U stapt in een voorverwarmde auto, geniet van een aangenaam interieur en heeft direct vrij zicht. Ook het wederom bevriezen of beslaan van ruiten, bijvoorbeeld door lichaamswarmte of adem, wordt voorkomen. Het vastvriezen van deur-rubbers behoort ook tot het verleden. Het is ook mogelijk om met een combinatie van een waterverwarmer en extra-radiatoren (warmtewisselaars) een groter interieur te verwarmen, bijvoorbeeld van een camper of laadruimte.

Het luchtverwarmingssysteem verwarmt verse buitenlucht, hercirculerende binnenlucht of een combinatie hiervan en verwarmt op die wijze het interieur.

Er zijn vele typen en merken stand-verwarming en een goed advies is daarom uiterst belangrijk, ook gezien de prijs en de lange levensduur van de apparatuur. Laat U door ons adviseren en de juiste verwarming hier inbouwen.

Naast reparatie aan webasto-verwarmers, hebben we ook ervaring met Eberspaecher, Mikuni, Ardic.