Door de technische knowhow en de vele jaren ervaring binnen ons bedrijf, leveren we niet alleen een goed product, doch ook een goed advies. En voor de “moeilijke” onderdelen, o.a. voor de antieke- en Amerikaanse-auto kunt U natuurlijk bij ons terecht !

Hiernaast zit u een blik in de totaal verbouwde shop, anno 2010.

Auto Parts International is een samenwerkingsverband tussen het Belgische bedrijf  Doyen Auto en automaterialen-grossiers in België, Frankrijk en Nederland. Doyen verzorgt voor een deel de inkoop en marketing voor de aangesloten deelnemers.

We zijn aangesloten bij Auto Parts International, waardoor we een complete lijn, veelal originele-kwaliteit (o.e.), aan onderdelen kunnen leveren voor een concurrerende prijs. Hierbij moet U denken aan accu’s (Varta, Exide), uitlaten (walker/bosal), schokdempers (monroe/requal,enz), remdelen (lucas/brembo,enz), ontstekingsdelen (valeo/beru,enz), airco-delen (valeo,enz), filters en andere motordelen, enz. Doordat we een eigen werkplaats hebben, zijn we ook in staat remleidingen en andere speciale toebehoren volgens wens te maken. De in de shop verkochte accessoires kunnen tegen concurrerende prijzen in onze werkplaats gemonteerd worden. Echter de automaterialen zoals remdelen, koppelingkits, motordelen, enz monteren wij niet, Dit laten we aan de garage-wereld, ook onze klanten, over !

Doordat we een eigen werkplaats hebben, zijn we ook in staat remleidingen en andere speciale toebehoren volgens wens te maken. De in de shop verkochte accessoires kunnen tegen concurrerende prijzen in onze werkplaats gemonteerd worden. Echter de automaterialen zoals remdelen, koppelingkits, motordelen, enz. monteren wij niet. Dit laten we aan de garagewereld, ook onze klanten, over!

Autobanden

Aangezien de bandenfabrikanten de banden steeds verder verfijnen, zowel qua materiaal als profiel, worden de verschillen tussen winter- en zomerbanden ook steeds groter. Een nadelige bijkomstigheid hiervan is dat de zomerband steeds slechter presteert in de winter! Een uitzondering vormt de vier-seizoenen band, welke een goed alternatief kan zijn. Heeft u echter plannen op wintersport te gaan, maar ook als U veel winterse-kilometers in Nederland rijdt, overweeg dan de aanschaf van winterbanden.

Een winterband scoort niet alleen veel beter op sneeuw, maar ook de kans op aquaplaning (een waterfilm tussen band en wegdek = slippen) is vee kleiner. De maanden met een ‘R’ erin zou men als winterband-maanden kunnen betitelen. Bij temperaturen boven de 7 graden is het verstandiger weer de zomerbanden te monteren, aangezien de slijtage van het zachtere winterband-rubber te veel toeneemt. Ook al lijkt de aanschafprijs van een winterband hoog, realiseer u echter wel dat in de maanden dat ze gemonteerd zijn, de slijtage van de zomerband vervalt, met als resultaat dat deze langer meegaan!

Winterbanden
Door het opener profiel is de water-afvoer van de winterband veel beter. Het raadzaam de banden twee aan twee te wisselen van voor naar achter en dus niet van links naar rechts, ook al klinkt dat leuker. Bij het wisselen van de wielen kan men op elk wiel vermelden waar het ‘t volgend seizoen geplaatst moet worden.

Wij kunnen veelal Uniroyal banden uit voorraad leveren. Naast Uniroyal kunnen we ook diverse andere merken leveren en eventueel de montage verzorgen.

Kentekenplaten

Kentekenplaten leveren we in alle soorten en maten, oud en nieuw, veelal dezelfde dag klaar.