We zijn officieel Valeo Clim Service.

Dit is een samenwerkingsverband van airco-specialisten en Valeo. Valeo is een van de grotere eerste-montage fabrikanten van airco-apparatuur. Ze produceren dus niet alleen de standaard radiateuren ter koeling van de motor, doch ook de verdamper, condensor, compressor, enz. Aangezien ze daardoor dus voldoende kennis in eigen huis hebben en daarnaast alle originele delen voor de aftermarket kunnen leveren, hebben ze een aantal bedrijven benaderd om hen op te leiden en te zamen een service-apparaat ten behoeve van het reparatie-circuit op te zetten. Daarnaast zijn we in het bezit van een STEK-diploma.

Ondanks dat er dus best kennis in huis is voor het verrichten van reparaties e.d., houden we ons tot op dit moment alleen nog maar bezig met het leveren van de onderdelen! Maar dan wel de originele delen tegen een goede prijs ! Naast de Valeo-delen kunnen we ook de andere merken en toebehoren leveren.

Het interieurfilter dient er voor alle aangezogen buitenlucht te filteren. Hierdoor ontstaat er meer comfort en bescherming tegen stof / vuil, pollen, bacterien, enz. Dit voorkomt allergische reacties en stank in de auto en bovendien een betere ontwaseming van de voorruit en dus meer veiligheid !

Het wordt aanbevolen jaarlijks het interieurfilter te controleren en evt. te vernieuwen.

Als de airco, in het bijzonder kort na het inschakelen, een vieze stank verspreidt, kan een reiniging met ClimPur van Valeo een voldoende resultaat opleveren. Dit middel reinigt de verdamper en dood tevens de bacterien.

Mocht dit nog niet voldoende zijn dan kan een reiniging op ultrasoon-basis de oplossing brengen (o.a. Wynn’s). Of in zeer extreme gevallen kan een demontage noodzakelijk zijn!